.vc_custom_1580512114039{padding-top: 100px !important;padding-bottom: 0px !important;}.vc_custom_1580512309743{margin-bottom: -150px !important;padding-top: 40px !important;padding-right: 50px !important;padding-left: 50px !important;}.vc_custom_1523894042276{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}.vc_custom_1580512553467{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}.vc_custom_1580512631545{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}.vc_custom_1580512640607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}

PROJEKT: Kungsholmen/Norr Mälarstrand

  • PLATS: Kungsholmen/Norr Mälarstrand
  • ANTAL RUM & STORLEK: 3 rok | 5 – 95 m2
  • TYP: Lägenhet
  • /

Objektsbeskrivning
Näst högst upp med utsikt över takåsarna strålar ett härligt ljus in i denna trivsamma och välrenoverade våning. Från morgon till förmiddag lyser solen på balkongen och in i det snyggt renoverade köket. Åt sidan i söder syns Riddarfjärdens blå vatten över Norr Mälarstrand. På motsatta sidan i väster ligger ett generöst vardagsrum med öppen spis. Genom de stora fönstren skymtar Västerbron och det bjuds på vackra solnedgångar. Under 2016 genomgick lägenheten en helomfattande renovering. Arkitekt anlitades, planlösningen ändrades och all inredning platsbyggdes smakfullt i god kvalitét.

Lägenheten
Köket flyttades till ett centralare läge där balkongen, den social köksön och gasspisen Bertazzoni kom i fokus. Två bra sovrum skapades och även vardagsrummet renoverades. Samtliga golv slipades och där fiskbensparkett saknades lades ny. 2017 genomfördes ett stambyte i föreningen och i samband med det skapades ett lyxigt badrum med exklusiva materialval.

Köket är arkitektritat av White Orange och inredningen specialanpassades. Alla skåpstommar, luckor och lådor är av trä. Bänkskivorna är av Carrara marmor. Gasspisen är av märket Bertazzoni och är direktimporterad från Italien. Spisen har sex gasplattor, dubbla ugnar,  splashskydd och ovanför finns en kraftfull kolfilterfläkt. Kyl och frys är snyggt inbyggda och är av märket Miele. Även diskmaskin är integrerad av märket Miele. Tvättmaskin med inbyggd torktumlare från AEG finns också i köket, dold bakom blå kökslucka. Kranar är från märket Dornbracht.

2017 genomfördes ett stambyte i hela huset och i samband med detta helrenoverades badrummet. Dess storlek utvidgades genom att ta bort ett par inbyggda garderober vilket gav plats åt en rymlig dusch och dubbla handfat. Badrummet och dess inredning är designat av arkitekt Jens Enflo. Golvvärme installerades. Duschväggar och golv är av Carrara marmor, lika så bänkskivan till de integrerade handfaten. Kranar och dusch kommer från Dornbracht. Designad glovbrunn från Unidrain. Handdukstorkar från Nordhem. Glasväggen till duschen är platsbyggd och extra tjock.

I hallen möts man av ett snyggt stengolv av marmor från Kolmården (samma stengolv som finns i trapphuset). Vidare i hallen finns en platsbyggd och vacker kombination av en stor garderob, bokhylla, kyl/frys och väggpanel.

Ytterdörren håller högsta nivå av säkerhetsdörr, är ådringsmålad och utrustad med ett elektroniskt dörrlås från Yale Doorman v2 som med fördel kan kombineras med säkerhet från Verisure.

Det rymliga vardagsrummet är lägenhetens naturliga samlingspunkt. Här finns en öppen spis som ägarna inte valt att öppna upp. Det finns ett godkännande från föreningen att restaurera skorstenen men det finns ingen garanti att det går eller vad det kan kosta.

Under 2018 installerades 3-glas i alla lägenhetens fönster med dubbelt isolerglas som skyddar mot ljud och sparar på energi.
Till lägenheten hör två förråd i källaren.